Борисов обяви тревожно: Ако влязат 200 000 имигранти, това ще е краят на България

loading...

 

Категорични сме, че военната операция трябва да спре. Рискът от хуманитарна криза е много голям, пише блиц.

Възникне ли хуманитарна криза, мигрантите ще дойдат. Това заяви пред журналисти след срещата си с президента Румен Радев министър-председателя Бойко Борисов. „Настояваме да бъдат прекратени военните действия.

Само дипломацията може да реши този конфликт. Отчетохме, че мерките ни към този момент работят идеално и имат нула миграция. Що се касае до извънредни ситуации, които могат да дойдат – поровели сме учения, имаме разработени планове. С президента обсъдихме и защитата ни на сухопътните граници.

Беше много полезна среща”, обобщи премиерът. „Външните министри вече го решиха. Над 5 млрд. стокооборот с Турция имаме. При едни санкции, ще загубим милиарди. Надявам се дипломацията и обединените усилия на всички да даде резултат. Да не забравяме, че Турция е държава член на НАТРО и може да иска задействане на член 5-и. Тогава ще стане много интересно. Те официално говорят за това”, заяви Борисов. „200 000 мигранти, ако влязат в България, не зная какво ще се случи със страната. Ако влязат в Странджа, не искам да се ангажирам с резултата”, посочи той.

„Ние спазваме всички нормативни актове и участваме активно в правенето на политика и на НАТО и на ЕС, и искаме конфликтът да свърши незабавно”, подчерта Борисов.
 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби