ПРЕДАВАМЕ ДИРЕКТНО: Съдът произнесе решението си за Веселин Марешки!

loading...

Зам.-председателят на парламента и лидер на партия „Воля“ Веселин Марешки е невинен по обвиненията в изнудване и заплахи за увреждане на имуществото на наемателя на пицария „Ред Хот“ Асен Миланов.

Това постанови състав на Варненския окръжен съд с председател Яна Панева, който оправда и съпроцесницата на Марешки – бизнесдамата Красимира Колева, съобщава "Труд".

Присъдата на първа инстанция бе произнесена след проточил се над 4 г. процес, в който няколко пъти бе сменян съдебния състав и веднъж делото тръгна отново от нулата. Марешки и Колева бяха обвинени от Окръжната прокуратура, че от 9 до 16 ноември 2014 г. са опитали да принудят Асен Миланов да им плаща за наетото от него заведение 10 000 лв. наем месечно, вместо на бившия съпруг на Колева, с когото имал договорни отношения. След като Миланов отказал, те го засипали с проверки, спрели му неправомерно тока и направили опит да съборят част от пицарията.

За имуществените щети Миланов претендираше за 14 838 лв., а за претърпеният тормоз искът му бе за 40 000 лв. Съдът не уважи и двата. Определението доведе до бурна реакция на препълнилите залата приятели на Миланов. Още в коридора на съдебната палата те вдигнаха плакати и започнаха да викат „Мафия“, „Жалки сте“ и „Продажници“. „Варненската съдебна система се оказа най-корумпираната. Продали са се за жълти стотинки. Ще обжалвам“, каза Асен Миланов. Протест ще има и от страна на прокуратурата, заяви и.д. окръжният прокурор на Варна Радослав Лазаров. „Уверени сме в нашата теза и ще опитаме да я отстоим на втора инстанция, защото тя почива на събраните по делото доказателства“, категоричен бе той. „Майка ми от малък ме е възпитавала, че правдата и доброто в крайна сметка винаги побеждават. Вярата ми в това бе малко разколебана при сблъсъка ми с прокурор Виолета Радева, но се радвам, че това, на което са ме учили цял живот родителите ми се оказа истина“, лаконичен бе Веселин Марешки.

Той дълго остана в съдебната палата, тъй като навън над 50 близки на ищеца Асен Миланов направиха импровизиран митинг и скандираха бурно „Оставка“, „Няма правосъдие“, „Мафия“. Ако магистратите от Апелативния съд признаят Марешки и Колева за виновни, те могат да бъдат наказани с от 5 до 15 г. лишаване от свобода и глоба от 5000 до 10 000 лв. Първоначално Марешки бе подведен под отговорност и за нанасяне на лека телесна повреда на общинския съветник Костадин Костадинов, който отнесе юмрук при опит да защити Асен Миланов. Наказателното производство в тази му част обаче е било прекратено още през юни, след като е изтекъл абсолютния давностен срок за този вид престъпление, уточниха от пресслужбата на съда.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби