Науката няма обяснение: Китайчето Юнг ни навести от далечното минало, върна се в древността и им разказа за нашия свят!

loading...

Тя започва през 1987 г., а става известна през 90-те години на миналия век, когато хонконгски вестник публикува материал за странното момче Юнг Ли Ченг. То е на пръв поглед обикновено, с едно изключение – пристигнало е в 1987-а от… миналото.

Момчето отлично говори на древнокитайски език и знае такива подробности от биографията на древните владетели и от историята на Поднебесната империя, които не са известни дори и на маститите учени. При това познанията му се отнасят до далечното минало не само на Китай, но и на Япония.

Юнг попада при учени, които провеждат редица изследвания с него. Те записват разказите му и се опитват да ги съпоставят с известните до момента факти от древната история на страната. Оказва се, че всичко съвпада. Нещо повече, разказите на момчето запълват огромни празнини в историческото минало на Китай и Япония, за което учените дори не могат да мечтаят.

Момчето е намерено на улицата да се скита безцелно и удивено да се оглежда. Дрехите му са още по-странни – те наподобяват облеклото на древните жители на Китай и последващият анализ го потвърждава.

Историкът Инг Инг Шао месеци наред се рови в архивите с древни ръкописи, сверявайки с тях разказите на момчето. Той е поразен колко осведомено е то за тайните от историята на миналото. 

В една от старите книги ученият се натъква на името на момчето – всичко съвпада: и възрастта, и дрехите, и външността, и името.

Оказва се, че Юнг е от знатен род. Учените предвкусват какви ли още знания биха могли да получат от този пътешественик във времето, когато изведнъж през май 1998 г. загадъчният Юнг Ли Ченг внезапно изчезва. При това изчезва от строго охраняван научен комплекс – сякаш се изпарява във въздуха.

Но с това историята не приключва. Инг Шао продължава търсенето на името на момчето в древните архивни записи, свитъци и книги и попада на нещо интересно.
В една от книгите е описано момче на име Юнг Ли Ченг, което внезапно изчезва. Вече не се надявали да го срещнат жив, когато той се връща след 10 години и твърди, че е посетил бъдещето – попаднал е в 1987 година, видял е летящи железни птици, огледала, в които показват какво се случва по света. В това време хората живеят в огромни кутии, опиращи се в небето – толкова са високи. Разказва и за кутии, които свирят и возят хора по улиците, и как се возил в железен змей, летящ от град на град с огромна скорост.
Историята приключва печално. Никой не повярва на момчето. Всички решават, то е отвлечено и държано в плен, поради което е изгубило ума си. Лекарите започват да го лекуват и три седмици по-късно Юнг Ли скоропостижно умира, пише astrofenomen.com.

Това е много тъжна история, разказваща за пътуването му от миналото в бъдещето, когато той вижда потресаващи неща. Но в бъдещето никой не вярва на разказите му за миналото, а в миналото – за бъдещето. Момчето по невероятен начин успява да преодолее пространството и времето. Но лично за него това пътешествие има трагичен край…

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби