Тъжен ден за България. Бруталният убиец Полфрийман беше пуснат на свобода

loading...

Австралиецът Джок Полфрийман, осъден за убийството на Андрей Монов, беше пуснат на свобода. Ярка беше обществената реакция срещу предсрочното му освобождаване.

Полфрийман даде обширно интервю пред Нова тв, в което се извини на роднините на убития Андрей Монов. Също така той увери, че няма да избяга от България.

"От МВР са съобщили на медиите, че ще бъда освободен. Аз и адвокатът ми не сме били уведомени от никого. А журналистите чакаха пред затвора от сутрин до 6-7 часа вечерта", разказа Полфрийман.

"Попитах полицията и началника на затвора има ли друг изход да изляза от затвора, не искам да се срещам с журналисти. Но те казаха, че няма друг изход. Казах на полицията в Бусманци, че няма да бягам. Като някой виновен човек или някой страхливец. Съжалявам за смъртта на Андрей Монов, но целта ми беше да спася живота на някого, а не да отнема живота на някого", казва австралиецът.

"Не съм бил престъпник преди това, не съм бил наркодилър, не съм бил част от организирана престъпна група. Аз бях в професионалната армия в Британия. Не съм criminal", казва още Джок Полфрийман.

"Няма да бягам. Семейството ми е купило 6 билета за прибиране в Австралия, паспорт имам от първия ден на освобождаването. Паспортът ми беше иззет от МВР. Нямам документ за самоличност, имам заповед за освобождаване", казва Полфрийман.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби