Фандъкова: Не очаквах, че лъжата ще измести разговорите за проектите на София

loading...

 

Не очаквах, че лъжата ще измести разговорите за проектите на София. Една лъжа се тиражира от началото на кампанията, че обществени поръчки ще бъдат изпълнени набързо преди изборите. Новият кмет ще има пълното право да приеме сега заложените обществените поръчки, които ще се състоят в края на годината и началото на новата. Една от поръчките е за електробуси – важна мярка за по-голямото използване на градския транспорт и чистотата на въздуха. Това заяви в предаването "Събуди се" по Нова телевизия кандидатът за кмет на София от ГЕРБ-СДС Йорданка Фандъкова, пише новини.бг.

"Притесняваме се как се води предизборната кампания – разнасят се книжки, запечатват се пликове по студия. Основно в тези действия визирам Мая Манолова. След като тя твърди, че има нарушения, защо не е подала нито един сигнал до Прокуратурата. Накрая тя показа в едно телевизионно студио, сигнал, който аз съм подала в Прокуратурата. Отново във ваше студио Манолова заяви, че няма билбордове из София. Това е лъжа – ние ги виждаме навсякъде. Плакатите и билбордовете са нормални и законни начини за кампания. Въпросът е кой плаща - моите се плащат от партийните субсидии, ГЕРБ и СДС. Мая Манолова обаче дължи обяснение, кой плаща нейните предизборни материали. Дежурният отговор, че това са гражданите, няма да убеди никой", каза още кандидатът за кмет на София.

"Изказванията, че не аз, а Борисов управлява София, са се използвали и в други кампании. Аз слагам моя подпис под всички проекти за столицата", разкри Фандъкова.

"В листата ми има нови и отговорни лица, както и вече утвърдени лица, които са допринесли за развитието на София. Манолова, скривайки се зад многото граждани, не заявява в крайна сметка, чия ще е отговорността. След първият проблем тя се скри зад политическа партия", допълни тя.

"Заставам зад готови проекти, ясни срокове и поуките от грешките. Ще предложа решения на тези проблеми. В моята програма твърдя, че има най-големите промени. Качествена е промяната и с линията на метрото. Готови сме с нови 12 км. Метрото променя града и дава ново качество на живот – този вид транспорт е екологичен и удобен. Довеждащият транспорт ще помага на гражданите да стигнат до метрото и друг вид транспорт", коментира кандидатът за кмет на София, издигнат от ГЕРБ-СДС.

"София се развива и ще продължава да се развива. В столицата се изградиха и нови детски градини, а има нужда от модернизация и на старите", заяви Фандъкова.

“Манолова обеща, че ще изкупи всички частни терени за нови детски гради. Опасявам се, че всички пари на СО ще отидат за това. Ще е лъжа, ако някой ви каже, че ще реши всички проблеми на столицата”, каза още тя.

“Спасихме зелени зони за градинки, например в ж.к “Младост”. Ще изграждаме и нови паркинги с публично-частно партньорство”, допълни кандидатът на ГЕРБ-СДС.

“През годините намалихме трайно дните с превишение на фини прахови частици. Все още има дни с повишени норми, но сме заложили силни мерки в новата програма за управление на София. За един ден въвеждането на “бял билет” ще струва на общината половин милион лева. Няколко дни ще струват цяла детска градина”, разкри кандидатът за кмет на София.

“В тази кампания не чух решения от страна на Манолова. В моя екип привличам експерти”, отговори Фандъкова на въпрос дали би работила в СОС с Мая Манолова.

“На 13 започнах да уча в София – спомням си “Графа”, зоопарка и улиците”, разказа Йорданка Фандъкова личните си спомени.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби