Ужас в басейна! 11-годишна почина по време на тренировка, цялата държава потъна в скръб

loading...

 

Изключителен ужас преживяха присъствалите на детската тренировка по синхронно плуване в басейна „Олимпия“. 11-годишно момиче, чието име не се съобщава, почина по време на заниманието, обявиха местните власти.

Започнало е разследване на следствените органи и към момента е заведено дело по обвинение „Предоставяне на услуги, неотговарящи на изискванията за безопасност на живота и здравето на потребителите, довели до човешка смърт“.

Назначена е съдебно-медицинска експертиза за установяване на причината за смъртта на момичето. Следователите вече са иззели за проучване и записите от видеокамерие.

Това е втори трагичен инцидент на същия басейн. През 2018 г. по време на подводна тренировка десетгодишно момиче се удави. След оказана първа помощ тогава успяха да възстановят сърдечната й дейност. Детето обаче така и не дойде в съзнание и месец по-късно почина.

Тогава срещу треньорката е заведено дело по обвинение „Причиняван на смърт по небрежност, вследствие на неправилно изпълнение на професионалните си задължения“. С времето делото е прекратено заради извънсъдебно споразумение.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби