Политолози взривиха: Хората не биха избрали една истерична жена за кмет

loading...

 

По професионалните теми, дебатът беше смислен между г-жа Йорданка Фандъкова и г-н Борис Бонев. Това ги прави реални опоненти по реални теми. Всички останали са парашутисти. Това заяви политологът Стойчо Стойчев в ефира на БТВ, пише новини.бг.

Думите му са по повод провелия се политически дебат между основните кандидат-кметове за столицата.

„Дебатът преди изборите има за цел да можеш да сравниш двамата претенденти в реално време. Това няма как да се получи във формата, в който са нашите кметски избори. Това може да се случи между първи и втори тур. Снощи повечето кандидати успяха да представят решенията си за града, но не и политиките“, каза политологът Татяна Буруджиева. „Дебатът е важен за твърдите избиратели на даден кандидат“, допълни политологът.

„Това е политическа битка, не е битка между експерти. Ние не си избираме експерти. От една страна г-жа Фандъкова много добре се беше подготвила. Тя знаеше, че ще бъде атакувана по детайлите, а не по политиките. Стратегията на дебата беше максимално потъване на Мая Манолова в дебата“, коментира тя.

„Г-жа Фандъкова показа, че държи дистанция от злободневието и чистите препирни“, коментира Стойчев. „Тя запази една линия на поведение за хората, които искат да видят една уравновесеност. Вчера видяхме, че г-жа Манолова всъщност е изморена. Явно много са ѝ дошли битките в последните години“, смята той.

„Една жена не би могла да е толкова агресивна колкото един мъж. Избирателите не биха избрали една истерична жена. Все още политиката е много мъжка работа“, подчерта Буруджиева. „Г-жа Фандъкова има по-малък проблем от г-жа Манолова. Тя може да разчита на избирателите на ГЕРБ, докато, г-жа Манолова има необединими избиратели. Тя трябва да уравновесява избирателите“.

„Манолова няма ядро, а няколко ядра, които са несъвместими в големия балон, който е надула. При нея има проблем и това са несъвместимостите, които е събрала от избирателите“, коментира още политологът Стойчо Стойчев.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби