Уволнение грози лекар, изродил бебе без лице и без нищо на него, историята е потресаваща

loading...

 

Властите в Португалия са започнали разследване срещу лекар, изродил бебе без лице. Основната му отговорност според медиите в страната се дължи на това, че специалистът е пропуснал да засече лицевата аномалия на новороденото.

Момченцето е дошло на бял свят без очи, нос, а част от черепната му структура липсвала, информира пресата в Португалия, пише новини.бг.

Самата майка е преминала през всички задължителни процедури преди раждането, в това число и три ехографа, но така и не разбира, че детето ѝ ще се роди с деформация на главата. Тя разбира това едва по-късно, когато отива на ехограф в друга болница, където вече установява, че момчето ѝ ще се роди с проблеми. От първата болница обаче са категорични, че техните апарати не са показали нищо притеснително.

Десет дни след раждането си бебето е все още живо, въпреки че лекарите му дават едва няколко часа живот.

Родителите на новороденото вече са подали жалба до съответните институции, обвинявайки лекаря в медицинска небрежност. Той от своя страна продължава да твърди, че не е забелязал никакви аномалии на ехографа и че ''всичко е било наред''.

По случая от болницата е започната вътрешна проверка.

Що се касае до бебето, то е транспортирано в многопрофилната детска болница в Лисабон, където родителите му ''ще се надяват на чудо''.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби