СЛУЧВА СЕ ВЕДНЪЖ НА ПОКОЛЕНИЕ! Ето кой е новият император на Япония!

loading...

Япония с нов император

От днес Япония има нов небесен господар. Нарухито, наследник на древната богиня на слънцето Аматерасу, получи почетната титла император на небесната империя и се възкачи на трона на хризантемата на тържествена церемония. Над 2000 гости от цял свят се събраха на форума.

Владетел на небето и земята, утешител на народа и съвест на нацията – това са само част от титлите на Нарухито. На плещите на новия владетел ляга отговорността за една държава, която има хилядолетни традиции. И също така крачи с невероятно бързи темпове към бъдещето.

Нарухито обаче е категоричен, че ще бъде модерен владетел. Той е първият, който освен в страната на изгряващото слънце, се е обучавал и някъде в чужбина. Освен това е завършил история в Оксфорд, а по време на пребиваването си в чужбина оценил високо свободата, на която се радвал там. Далеч от дворцовия церемониал и живот, той е бил щастлив да се радва на обикновен живот. И дори му уредили среща с актрисата Брук Шийлдс, на която се оказал голям фен, пише „Дойче веле“.

Новият владетел на Япония изневерява на традициите и в други отношения. Съпругата му е първата жена, която работи, имаше кариера и се изявяваше като служител във американското външно министерство. Една модерна дама, която несъмнено ще играе важна роля за промени в страната.

Приоритет на двойката е намаляване на бедността, подобряване на грижите за децата и възрастните хора, както и промени в образованието. Новият император не трябва да забравя и историята и културата на страната си. А също и за Втората световна война.

Япония с нов император сн. Инстаграм

Той няма право да изразява политическо мнение, но заяви на мемориалната среща, че се разкайва за смъртта и жертвите, които страната му е дала през Втората световна война.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби