Борисов: Сигурно сме омръзнали на хората, но по-добро от ГЕРБ няма за България

loading...

 

Това е най-евтината ни кампания досега. За колко пари става въпрос, всеки може да провери на сайта на партията. Ние се оправяме без дарения от фирми или физически лица. Дарения не сме приемали и няма да приемаме. Това заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в сутрешния блок на Нова телевизия.

,,Тази кампания не я слушах, но още помня чудовищната манипулация покрай Костинбродската афера'', допълни Борисов, след което призна, че любимата му улица у нас е ''Граф Игнатиев''.

,,Разбира се, че харесвам ''Граф Игнатиев'' в сегашния ѝ вариант. Помня каква разруха беше... трамваят го чувах от Руски паметник'', посочи той.

,,Първия човек, с когото се чувам всяка сутрин, е дежурният на МВР, за да ме информира за обстановката'', разкри премиерът

Борисов призна, че неведнъж му е минавало през главата да напусне политиката, но по думите му това е нещо нормално.

,,Трябва да поздравя колегите от МВР. Ако не бяха направили така, щяха да се окървави целият този ден. Това щеше да е отвратително, бяха взети прекалено много мерки, но така бяха избегнати провокации. Не одобрявам да затварят най-оживеното кръстовище в София, защото има върховенството на закона. Ако искаш да протестираш, подаваш документи и отиваш да протестираш'', коментира премиерът протестите покрай кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор.

,,Като всички имаме претенции да има равно отдаление на властите, нека да не се коментираме една друга. Документът отива при президента, той решава кога ще го подпише. Още когато Христо Иванов беше министър на правосъдието се промениха процедурите. Тогава бе решено, че съдиите ще избират съдия, а прокурорите – прокурор. Вчера ВСС избра Иван Гешев по всички правила'', добави още по темата с избора на Иван Гешев, пояснявайки, че не очаква изборът на Гешев да окаже някакво влияние върху местните избори, защото ''едното е избор на съдебната власт, а другото са местни избори''.

,,Хубаво е да има балотажи, защото това е демокрацията. Има хора в партията, с които ще се разделим, защото са компрометирали името на партията. Колкото повече конкуренция има, толкова ГЕРБ ще става по-силна като партия. Но искам да подчерта, че партията ще е безкомпромисна към всеки, който започне да се чувства като дерибей'', предупреди лидерът на ГЕРБ.

,,Работил съм за всички градове поравно. Да, винаги в София се помага най-много, защото тук живеят два милиона души. Когато станах кмет, вие идвахте на работа по един коларски път (към водещите в сутрешния блок, б.р.). Къде беше Северната, къде беше Западната тангента? Че ние не сме спирали да работим! Всичко правя със сърце и душа и зная, че накрая ще бъде разкошно! Ами със ''Струма'' вече влязохме в планината. Когато направих Дунав мост-2 и отидоха да го откриват Михаил Миков и Пламен Орешарски без да ме поканят – това беше срамота'', обясни още Борисов.

,,За мен е важно ГЕРБ да бъде първа политическа сила. Важно е колегите от Патриотичния фронт също да се справят добре. Иначе в София нямаме пряк сблъсък с БСП, те са кукувици'', сподели премиерът и заяви, че не вижда как би могла да работи Мая Манолова без общински съветници зад гърба си.

Той за пореден път увери, че няма никаква обвързаност между ГЕРБ и ДПС, пише новини.бг.

,,Това е подарък на България, не на Бойко. Това е добър сигнал за инвеститорите, не за мен, защото утре ще управлява някой друг'', отговори той на въпрос дали отпадането на механизма за наблюдение е подарък на Юнкер по случай края на мандата му начело на ЕК и напомни, че от следващата година всички държави-членки на ЕС ще бъдат следени с новия механизъм за наблюдение.

''Фолксваген'' е частна компания. Ние сме си сложили нашата оферта. Само през миналата седмица открихме два завода за автомобилостроене'', каза Бойко Борисов.

,,Перспективата за Северна Македония остава. Когато България трябваше да влезе в ЕС и НАТО, тогава го наричаха цивилизован избор. В Северна Македония не е така и в Албания не е така. Но те имат още шест месеца да се поправят. Ние затворихме четири ядрени реактори, за да влезем в ЕС'', заяви министър-председателят относно отказа за започване на преговори за членство в ЕС на Северна Македония и Албания.

Попитан дали сред хората вече има умора от ГЕРБ Борисов отвърна, че най-вероятно има такава.

,,Нормално е да започнем да омръзваме, но по-добро от ГЕРБ няма'', допълни в заключение премиерът и лидер на партията.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби