Акула изяде турист - намериха ръката му със сватбена халка в корема ѝ

loading...

 

Британски турист, който изчезна през уикенда, е бил изяден от акула.

Трагедията се е разиграла на остров Реюнион, източно от Мадагаскар, който е популярна туристическа дестинация. „Туристът и жена му бяха за седмица на острова, а той отишъл да плува в залива Ермитаж сам в събота. Когато не се върнал, съпругата му подаде сигнал и започна щателно издирване с лодки и хеликоптер“, обясни източник от разследването, цитиран от „Дейли Мейл“. „Водолази претърсиха кораловия риф в района, а наоколо имаше издирващи с кучета.

За нещастие, мъжът не беше намерен“, добави той. Тази седмица, обаче, акула, която е била забелязана в близост до плажовете с туристи, е била убита, защото е представлявала заплаха за хората. В корема на акулата били открити четири риби и ръката на 44-годишния британец със сватбената халка на пръста. Предстои да се направи ДНК тест за потвърждаване на самоличността на жертвата, но намереният пръстен е почти сигурно доказателство, че става дума за изчезналия британец.

Има вероятност мъжът, когото семейството му описва като опитен плувец, първо да се е удавил, а след това тялото му да е било изядено. В района на Реюнион, който се намира в Индийския океан, често има нападения на морски хищници. Най-често белите акули нападат хора, но след тях се нареждат и опасните тигрови акули. Плуването и другите активности във водата са сериозно ограничени на острова заради високия риск от атаки на хищници.

Превод и редакция: БЛИЦ

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби