Първата жена на професора, разчленил младата си любовница, умряла при загадъчни обстоятелства

loading...

 

Първата съпруга на руския професор Олег Соколов, заподозрян в убийството на аспирантката Анастасия Ещенко, е загинала при неизяснени обстоятелства. Това разкри колегата му историк Евгений Понасенков. По думите му, Соколов се запознал с първата си жена в училището, в което преподавал, пише блиц.

Понасенков обаче не разкрива повече подробности около кончината на жената. Според съсед на професора обаче разказва пред медиите, че първата му съпруга е починала преди 15-ина години от онкологично заболяване. От този брак Соколов има една дъщеря. Понасенков добавя, че преди година е призовал декана на факултета и ректора на ВУЗ-а да уволнят професора, защото той е опасен. „Тогава прочетох изявлението на друго момиче, което Соколов е измъчвал в апартамент под наем.

Университетът, подобно на полицията, игнорираха моите сигнали”, коментира Понасенков. Историкът споделя още, че на 29 октомври Соколов е загубил в съда дело за плагиатство в научни трудове. „Соколов беше много нервен.

А след това е излял злобата си върху любовницата си”, продължава той. По-рано днес стана ясно за последния разговор на жертвата с брат й Сергей. Младата жена му казала, че Соколов не искал да я пусне на рождения ден на неин приятел, след което я е ударил. Анастасия излязла от апартамента, но малко по-късно се върнала и обадила се на брат си и му казала, че всичко е наред. На следващата сутрин обаче спряла да отговаря на позвъняванията му. Сергей споделя още, че Анастасия обичала Соколов. Двамата живеели заедно в неговия апартамент. Няколко пъти се разделяли, но след това пак се събирали. Олег Соколов е задържан на 9 ноември, докато опитвал да потопи отрязаните ръце на жертвата си в реката.

Мъжът бил в неадекватно състояние. Откаран е в болница с хипотермия. По-късно той се е разкаял за извършеното престъпление. Соколов е признал, че е имал връзка с бившата си студентка и я е убил след скандал, предизвикан от ревност. За да прикрие стореното, решил да разчлени трупа й и да се отърве от него. Младата жена е била застреляна с малокалибрена пушка. Тя е убита ден преди да бъде разчленена, през нощта на 8 ноември. При обиск в дома на професора са открити въже, ножовка, ножове, брадва, пистолет "Байкал" и патрони за ловна карабина. По данни на някои медии, след зверството ученият възнамерявал да напише завещанието си и да се самоубие в центъра на Санкт Петербург.

Не успял да изпълни намеренията си, само защото полицията го е спипала. Семейството на Анастасия Ещенко е в шок от жестокото убийство. Бащата на младата жена, който е полицай, казва, че не са познавали професора лично, но дъщеря им говорела само хубави неща за него. "Затова и случилото се ни шокира", споделя той.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби