Фелдшер отиде на преглед в махала, но преживя истински ужас

loading...

 

Хора от ромски произход от варненското село Каменар са нападнали екип на бърза помощ, твърди fakti.bg. Инцидентът се е случил вчера около 14,30 часа.

Спешният екип е пристигнал с линейка на адреса в село Каменар, като по непотвърдена информация става въпрос за посещение при епилептик. Докато фелдшерът Куманов задавал въпроси относно състоянието на пациента, неочаквано бил нападнат от близки на болния, които започнали да му държат сметка на висок тон.

Медикът се стреснал и опитал да излезе извън къщата, но бил подгонен и настигнат. Докато успее да се скрие в линейката, отнесъл няколко удара. "Напускам, вече съм напуснал. Пътувам към службата, за да подам оставка. С 27 години стаж съм. Затова ли съм учил, затова ли работя в Бърза помощ, за да ме нападат?! Мен не ме ли е раждала българска майка?", споделя пред "Петел" Христомир Куманов. "Безкрайно съм обиден от подобно отношение! Вече съм си намерил друга работа", допълни той.

"Куманов е изключително всеотдаен специалист, много благороден човек. За съжаление, вече го загубихме като член на екипа си", коментира за "Петел" шефът на Бърза пхомощ във Варна д-р Мая Рашева. 50-годишният фелдшер за щастие се е разминал с физически травми, но обидата не може да преглътне. Вече е подал сигнал до Второ РПУ във Варна, но надеждата му за сериозно наказание на нападателя е слаба. "Две неща мразя в този живот - расизма и ц.....те", коментира в заключение Куманов пред "Петел".
 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби