Фалшива шкембе чорба - хитът за постите. По-добра от оригинала и с невероятен аромат

loading...

Хубавото шкембе си е класика в жанра за всяко българско семейство. И това, че тази година сте решили да спазвате Коледните пости, не бива да ви лишава от любимото ароматно удоволствие.

За всички, които се въздържат от консумацията на месо и млечни продукти, предлагаме този вкусен и лесен вариант на  шкембе чорба - по-вкусна от оригиналната. Ето как се прави фалшива шкембе чорба :

Фалшива шкембе чорба

Продукти:

250 гр.гъби кладница

250 гр.гъби кралска печурка

100 гр.кокосово масло

1 пълна с връх с.л.пушен червен пипер

4 скилидки чесън

1 л овесено мляко

100 мл ябълков оцет

½ ч.л.хрян

лют червен пипер

сол

Начин на приготвяне:

Сложете тенджера на котлона и сипете кокосовото масло. Почистете и нарежете гъбите. Сложете ги в загрятата мазнина, за да започнат да се готвят. Добавете и ситно нарязания чесън. Задушете, докато започнат да освобождават водата и ароматите си. Добавете пушения червен пипер. Разбъркайте.  Налейте вода, колкото да покрие гъбите.

Оставете сместа да поври под капак, за да стане вкусен гъбен бульон. Посолете.

Сипете млякото и отнемете съда от котлона. Отделно, за да направите кондиментите в купичка смесете настърган чесън, хрян и ябълков оцет, а в отделно съдче поднесете лютия пипер.

Да ви е сладко!

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби