Тежка присъда за Илия, който изнасили и уби доцент, но не са съгласни

loading...

 

20 години затвор получи днес Илия Стоичков за жестоко убийство на доцент Стефан Нейков, след като бе признат за виновен от пловдивски съд, пише блиц.

Съдът определи, че убийството е извършено с особена жестокост и по много болезен за жертвата начин. Стоичков, който ликвидира известният учен от Селскостопанският институт в Садово, не пророни дума в съда въпреки въпросите на БЛИЦ как ще коментира 20-годишната си присъда.

Той получи 18 години затвор за убийството и 3 години за грабежа на златен синджир от Стефан Нейков. Съдът наложи една обща присъда от 20 години. Пред БЛИЦ съпругата на жертвата Ирена и синът му казаха, че са удовлетворени от наказанието и магистратите са свършили работата си много добре. Държавното обвинение в лицето на прокурор Георги Пенев бе категоричен, че ще обжалва и ще иска доживотна присъда. Над 30 години съм прокурор по тежки дела, но такава жестокост не сме виждали. Страшно е", каза прокурор Пенев.

Защитата на Стоичков - адвокат Красимир Алдъров, заяви, че неговата теза е, че убийството е настъпило по непредпазливост и, че клиентът му не е имал намерение да се стига до тази драматична развръзка. Той също ще обжалва, защото смята, че присъдата е висока. БЛИЦ припомня, че убийството бе извършено на 2 юли миналата година.

Тогава съпругата на Стоичков - Иванка, имала интимна среща с доцента, с когото имали стари отношения. Преди години тя била студентка в Пловдив и Нейков са поддържали връзка. Иванка е споделила със съпруга си, че е била изнудвана от доцента. Стоичков отишъл на мястото на срещата им край село Оризаре и там извършил гаврата и убийството на научния сътрудник.

Tags:

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби