Хеморагична пневмония - симптоми и лечение, вижте ги, за да не стане късно

loading...

 

Хеморагична пневмония е причинила смъртта на 3-годишното дете в София, твърдят специалистите. Какво обаче причинява опасната болест и колко бързо се развива?

Хеморагичната пневмония е много тежко усложнение. Често завършва с фатален край засягащо белия дроб, което може да бъде предизвикано от бактерии, вируси или гъбична инфекция. Според специалистите усложнението протича мълниеносно, а действието му върху човешкия организъм зависи от имунната система, съпбщава Bulgaria ON AIR.

Лечението на хеморагичната пневмония зависи от причинителя. Най-тежки са усложненията, когато причинителят е вирус, а някои инфекции не могат да бъдат лекувани. Тогава лекарите могат само да поддържат болния докато неговата имунна система се справи сама. Такива усложнения се получават най-често след грип.

Ако този тип пневмония е двустранна, тогава вероятността болният да се спаси е нищожна. Спeциалистите са категорични, че универсални съвети за това как да се предпазим от такъв тип усложнения няма. Но е важно да не подценяваме грипа и вирусните инфекции, да търсим лекарска помощ и да се ваксинираме, ако боледуваме често.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби