14-годишен и 13-годишен пребиха до смърт възрастен мъж с особена жестокост

loading...

 

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем В.Г., на 14 г., за това, че в съучастие с наказателно неотговорно лице – 13-годишно момче, и като непълнолетен, умишлено умъртвил по особено мъчителен начин и с особена жестокост Д.М., на 61 г. – престъпление по чл. 116 ал.1 т.6, вр. чл. 115, вр. чл. 63 ал.1 т. 1 и т.2, вр. чл. 20 ал.2 от Наказателния кодекс.

На 24 ноември 2019 г., в с. Александрово, общ. Хасково, след възникнал словесен конфликт, който преминал във физическа саморазправа, обвиняемият и наказателно неотговорното лице – 13 годишно момче, нанесли побой над пострадалия, вследствие на което на Д.М. били причинени телесни увреждания несъвместими с живота. След констатиране на смъртта на Д.М., по случая е било образувано досъдебно производство, като разследването се води от следовател.

В хода на разследването е бил извършен оглед на местопроизшествие, иззети са веществени доказателства, разпитани са свидетели, назначена е и съдебномедицинска експертиза. В.Г. е бил задържан от органите на МВР за срок от 24 часа, а след привличането му в качеството на обвиняем, спрямо него е  постановено и задържането му за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане  под стража“ спрямо обвиняемия В.Г., пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби