Ще има ли сняг за Коледа и кога ще се вдигнат мъглите?

loading...

 

Сряда и четвъртък ще има превалявания, които ще вдигнат мъглите. Веднага след това отново ще има условия за мъгли, но няма да се задържат трайно. Значителна снежна покривка не се очаква. Ще видим сняг през нощта на сряда и през почивните дни. За Коледа не очакваме хубава снежна покривка. Това заяви в сутрешния блок на БНТ синоптикът Анастасия Стойчева. 

"Най-благоприятните температури за формиране на мъгла са от минус 5 до плюс 5 градуса. Характеристиките на атмосферната ситуация предразполагат за мъгла. В по-голямата част от страната вчера грееше слънце, само София беше покрита от мъгла", каза още тя.

"Всеки, който се интересува дали има мъгла може да отвори сайта на НИМХ, там информацията се обновява на 3 часа", разкри Стойчева. 

"Средиземноморски циклон идва към Балканите, който ще доведе валежи при нас и ще повдигне мъглите", коментира синоптикът. 

"Котловинният характер на Софийското поле предразполага за по-дългото задържане на мъглата. Само вятърът може да изчисти мъглите", заяви Анастасия Стойчева.

"Трябва много внимателно да се отчита качеството на въздуха. Не всеки уред може да измери точно стойностите. Уредите трябва внимателно да са калибрирани, а отчетите за качеството на въздуха да се правят от хора, които разбират", завърши синоптикът.

Tags:

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби