Бойко Василев бесен от измама с хапчета за кръвно

loading...

Водещият на „Панорама“ Бойко Василев стана поредният известен българин, който се оказа рекламно лице на съмнителен лекарствен продукт, без изобщо да е давал съгласието си.

Без негово знание журналистът се озова в социалните мрежи, рекламирайки неясно лекарство срещу високо кръвно налягане.
 
Стотици хипертоници се вързали на наглата схема и поръчали от продукта, доверявайки се на фалшивото мнение, което уж Василев бил изказал за него. За измамата Бойко научил от свои близки и приятели, които се натъкнали на подозрителната рекламна кампания. Той не пропусна да сподели възмущението си и да призове хората да бъдат особено внимателни, когато става дума за здравето им.

„Това е престъпление, то разчита на това, че ние имаме все още слаба дигитална култура и когато видим познато лице или някаква реклама в интернет, ефектът е - пише го във вестника. Това е огромен проблем! Нашите зрители трябва да разберат, въпросът как да различат лъжата от истината в интернет е въпрос на оцеляване“, коментира мистър „Панорама“, който всъщност изобщо нямал проблеми с кръвното налягане и изборът на измамниците да го сложат за лице на подобна менте кампания му се струвал абсурден.
 
От подобни схеми напоследък потърпевши са и други родни звезди. Миглена Ангелова неотдавна алармира, че нелегално от нейно име в интернет се продават хапчета за отслабване, които имат съмнителен произход. Подобен продукт, без да знае, рекламираше и Лора Крумова. Лицето на актрисата Ернестина Шинова пък бе използвано незаконно за продажба на лапи от нишадър, с които се твърдеше, че съпругата на Андрей Слабаков успяла да се спаси от проблеми с щитовидната жлеза.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби