„Бяла аутопсия“ разкри причината за смъртта на 13-годишната Нели от Враца

loading...

 

Пневмония, която се е развила мълниеносно е най-вероятната причина за смъртта на седмокласничката от училище „Христо Ботев” във Враца. 13-годишната Нели почина в междучасие в класната си стая в понеделник сутринта. Данните от аутопсията на момичето водят до заключението, че именно тежко белодробно страдание, което се е развило много бързо, е довело до леталния изход, съобщиха от окръжната прокуратура във Враца.

Извършена е т.н. бяла аутопсия, която дава само предположения за смъртта на детето. Предстои да се направят хистологични и вирусологични изследвания, за да се уточни какво е довело до състоянието на белите дробове, съобщава "Монитор".

От съдебна медицина са категорични, че Нели не е ползвала никакви упойващи вещества. Нямала е и вродени заболявания. Стомахчето и било абсолютно празно, което изключва хипотезата за хранително отравяне. През междучасието момичето ходило в заведение за закуски близо до училището, но само придружавало своя съученичка. Нели не си е купила и не е хапнала нищо.

Приятелите й разказват, че е водила много здравословен начин на живот, спортувала е и не е боледувала.

Онзи ден е била на мач на „Ботев” Враца и си купила шалче на любимия отбор. Била е с компания и на ледената пързалка, където демонстрирала уменията си. В училището е обявен двудневен траур. Със съучениците на Нели, които още са в шок от загубата й, работят психолози.
 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби