Таксиметровият шофьор, заплашен от пияна бургаска батка, проговори за ужасяващия екшън

loading...

 

Бургаският таксиметров шофьор, който навръх Коледа заряза пияни клиенти по средата на пътя в бургаския жк. "Меден рудник" проговори за съдбовната вечер и разказа как се е стигнало до въпросния случай. Той се казва Радослав Танев и е отскоро в професията, но това, което, по думите му, е изпитал, когато клиентите са се качили в колата му, е неописуемо и по време на най-светлия християнски празник. Това е една история за заплахи за убийство, за заплахи за побой, за конфликт, за, де факто, опит за кражба на автомобил и много психологически стрес, пише "Флагман".

Ето и неговата история: Аз съм таксиметров шофьор в Бургас. На 24 и 25 декември реших да се посветя на работа, тъй като има липса на таксита, защото Коледа е семеен празник и много хора искат да стигнат до семействата си, да прекарат една хубава коледна вечер и да се върнат обратно по домовете си. Но при мен коледната вечер завърши със заплахи за живота ми със закани и опит да бъда пребит. На 26 декември в 3:23 ч. получавам поръчка в жк "Меден Рудник" от таксиметровата компания, в която работя. Десетина минути след това от блока излизат двойка - мъж и жена. Мъжът беше във видимо нетрезво състояние, като жената му помагаше да стигне до колата. Той седна до мен, а тя на задната седалка.

Казаха ми, че ще пътуват към центъра и аз им обясних, че съм нов в тази професия и не познавам добре комплекса. Помолих ги ако може, да ме насочат как да изляза от блоковете и да се включа на главен път. Жената каза, че и тя не познава комплекса и не може да помогне, а мъжът запази няколко секунди тишина. Малко след това започна да се кара на нея - защо тя казвала къде ще ходи и заключи, че "ще ход(и)я където си иска(м)". При потеглянето те продължиха с кавгите. След около половин минута той реши, че иска да ми плати 20 лв. и аз му обясних, че в момента карам и не мога да приема плащане, защото си гледам пътя и плащането става, когато пристигна на адреса. От там той извади портфейла си и видя че няма пари. Попита жена си ти ли ми взе парите и тя каза да. След което се стигна до нов спор между тях защо му била взела парите.

Тя извади банкнота от 50 лева и му ги подаде. След което той ми ги хвърли в скута и ми каза: "Хващай си 25 лева да нямаш проблеми!". Аз отново му отвърнах, че в момента карам и не може да бъде извършено плащането и че сметката им ще е значително по-малка. Тогава той започна да става агресивен и към мен: "Ти знаеш ли кой съм аз, знаеш ли какво ще ти се случи? Ще те пребия, мишок, плъх!". В този момент жена му го успокояваше, но той ставаше все по-агресивен и ми каза да отбия и да спра автомобила. При моя ниска скорост той ми хвана волана и ми дръпна ръчната спирачка. Започна да ме блъска с ръце и крака извън автомобила и продължаваше със заплахите. В следващия момент аз се озовах извън автомобила, с отворена предна лява врата, а той беше седнал на моето място. Реших, че може да се опита да избяга и загасих автомобила, дръпнах ключовете и ги сложих в джоба. Той слезе и аз му подадох неговата банкнота от 50 лв., казах му да си тръгват, но тя падна на земята. Той започна да крещи с по-голяма сила и аз се отдалечих от автомобила. Съблече си горната дреха и продължи със заплахите за живота ми, крещеше, че ще ме убива, ще ме пребива и тем подобни. Избягах от мястото и се обадих на тел. 112. Диспечерката ми каза да чакам на моето местоположение и да не ходя до колата без полиция. В същия момент се обадих и на мой колега който пристигна след около 15 минути.

От моето местоположение се чуваха виковете и обидите на агресивния господин. Колегата ми отиде до изоставения ми автомобил, след което ми се обади и ми каза, че полицията е тук и мога да дойда. Когато пристигнах жената плачеше и си търсеше банкнотата от 50 лева. Аз и казах, че я пуснах на земята и не е в мен. Тогава един служител на реда светна с фенерчето и видя, че банкнотата е под автомобила. По всичко личеше, че и "клиентите" са се обадили на тел. 112. Не знам каква е причината, но явно са помислили, че съм избягал с техните 50 лева. Няма логика да си оставя автомобила който е моя собственост и да избягам с 50 лева. В този момент господина беше с белезници буйстваше в патрулката и продължаваше да заплашва органите на реда с думите "Мишки, ще ви избия!". След това ни поканиха в Четвърто РУ за показания. Господинът в продължение на 2 часа в сградата на полицията буйстваше и крещеше. След известно време на неговото преместване излезе още с белезници и започна да крещи "Къде е господинът, който се опита да ме отвлече?!" Обадете се на всички телевизии опитаха се да ме отвлекат!". После оставих и моите показания и след 4 дълги часа ни освободиха около 8 ч. сутринта.

Това беше моята коледна работна вечер. За финал искам да кажа някоя дума за професията таксиметров шофьор. Ние сме тези, които ви караме до работа. Караме вашите деца и ги прибираме от училище и детска градина. Качваме ви пияни и ви търпим пиянското поведение, за да не шофирате ВИЕ в нетрезво състояние. Качваме вашите кучета, котки и съм виждал също така кокошка в такси. Работим по празници за да виждате вашите баби, дядовци, братя и сестри. Често попадам на думите "тъп бакшиш" при спречкване на пътя, защото чакам клиенти в еднопосочна улица или защото оставям клиенти, а зад мен има други автомобили. Смешно е да видиш човек да псува, да ръкомаха или да показва средни пръсти. На вас ви е приятно зимата да се качите на топло и лятото да имате климатик. Возим ви в студ и сняг. Заслужаваме голямо уважение за нашата работа"

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби