Борисов отиде да решава кризата в Перник, а се оказа на рожден ден

loading...

 

Премиерът на България Бойко Борисов отново е в Перник във връзка с проблема с водната криза. Рано сутринта Борисов се срещна с кмета на Перник Станислав Владимиров, който днес има и рожден ден, пише Zapernik.com. Празникът си Станката ще прекара заедно с Бойко Борисов в решаването на водните проблеми на града и плана за реализация, свързан с подмяна на водопроводната мрежа в града.

„Дойдох не само, защото кметът ме покани на рожден ден, но и да седнем и да решим проблемите“, заяви премиерът Бойко Борисов. Обиколката ще включва посещение на Клон 2, помпената станция, а след това ще продължи и в град Перник. Министър Караниколов съобщи пресни резултати, че благодарение на действията в последните дни са успели да свалатя липсите и авариите в Перник с 20 процента.

Борисов подсети Владимиров да пусне до него днес възлагането на парите за Перник. „Днес пускам до вас искането за средствата, 13:00 ч. свиквам кризисния щаб и звъня направо на „Монтажи“, каза Владимиров. „Работим по старата, работим по новата пречиствателна станция. Работим по този клон дето са ни големите загуби и възлагаме за града вече водопроводната мрежа“, каза още кмета Владимиров. [null] „Кмете, това ти е подаръка за рождения ден“, каза Бойко Борисов подавайки му данните за свалянето на липсито по водопроводната мрежа. „Това в момента ми е най-големия подарък“, каза Владимиров. Освен премиера Бойко Борисов на инспекция край язовир "Студена" заради водната криза в Перник е и министърът на регионалното развитие Николай Нанков. "Как са приватизирани големите мощности на Перник?!

Моята информация е, че са ги превели във фалит. Ще има продуктивност, ако направим магистрален водопровод, пречиствателна нова, пречиствателна стара и да помогнем на кмета в критичните участъци в града да сменим водопроводите. Кметът се държи перфектно и Нанков, до сватбата ти си тука...", каза премиерът. "Ще ускоря сватбата..", отговори шеговито министър Нанков. Радостното събитие е планирано за май 2020 г., съобщи още преди няколко дни премиерът.
 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби