5 бона! С толкова се облажил закопчаният директор на гимназия в Ихтиман

loading...

 

Окръжна прокуратура – София е внесла днес в съда искане за определяне на мярка за неотклонение спрямо Димитър Бонев и Страхил Алексиев. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

Димитър Бонев е бил привлечен към наказателна отговорност, след като на 27 декември 2019 г. в гр. Ихтиман в качеството си на длъжностно лице – директор на професионална гимназия, приел подкуп в размер на 5000 лева.

Въпросната сума му била дадена, за да не извърши действие по служба – да не изменя размера на наемната цена по договор за аренда, сключен през м. фeвруари 2015 г. между учебното заведение и търговско дружество. Престъпното деяние е било извършено от него в съучастие с другия обвиняем – Страхил Алексиев.

С постановление на прокурор от Окръжна прокуратура – София двамата са били задържани за срок до 72 часа.

Страхил заедно с брат му Радослав Алексиев имат фирми, занимаващи се с вторични сорувини и строителство, разбра Glas.bg. Двамата държат сметопочистването в града, а преди няколко години купиха и завода за електроди край Ихтиман. Хората в града говорят, че неофициално бившият кмет Бонев и сегашен директор на гимназията е в съдружие с тях в някои от бизнесите им.

Бонев е бивш кмет два мандата, няколко пъти общински съветник и председател на общинския съвет в града. В града се говори, че именно чрез Страхил Алексиев той е поискал подкупа от 5000 лв., свързан със земи - собственост на бившия селскостопански техникум в града, вече Професионална гимназия "Васил Левски", на която е директор от почти две години.

Предстои в съдебно заседание, което е насрочено за днес, Софийският окръжен съд да разгледа внесеното от прокуратурата искане за определяне на мярка за неотклонение.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби