Фандъкова, няма да си спра колата, за да дишам мръсен въздух по спирките

loading...

Всяка зима проблемът със замърсяването на въздуха избухва с нова сила. От Столичната община ни призовават да не ползваме автомобилите си, а градския транспорт.

За да може, висейки по спирките с часове, да се нагълтаме с повече фини прахови частици. В същото време заможните квартали „Бояна“, „Панчарево“, „Драгалевци“, „Бистрица“ да бълват спокойно пушеци от камините и частните отоплителни инсталации на  богаташките палати. Премиерът на международна среща за климата каза, че където и да се замърсява природата, то се разпространява навсякъде. И е прав за това. Боклуците, дето ни ги пращат братята  евросъюзници да ги горим у нас, ще ги изцапат и тях. Само не разбирам защо трябва да си спра колата и да вися по спирките да дишам мръсен въздух, след като сме се превърнали в боклукчарника на Европа. Видя се колко внимателно са опаковани балите във влака, задържан от италианските карабинери. Сакън да не остане и прашинка при тях, всичко за българите.

През детството ми цяла София се отопляваше само на дърва и въглища, включително и в училищата, учрежденията – навсякъде. Пък такова чудо не е било. Много били колите в града. Ами всяка пета кола е с несофийска регистрация. Дошли са хората да търсят препитание. Защото по родните им места нищо не работи. Никой не може да им се сърди. Проблемите са много, по-скоро са нерешими. Но това с евробоклуците май дойде в повече.
 
Петър Биков, София

retro.bg
 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби