Имало е и друга преди Меган Маркъл, която е "объркала всичко"!

loading...

 

Преди дни световните медии гръмнаха след изявлението на британският приц Хари и съпругата му Меган Маркъл, че напускат кръга от висши членове на кралското семейство и започват самостоятелно да печелят пари за издръжката на семейството си. Освен това те заявиха, че възнамеряват да споделят времето си между Великобритания и Северна Америка.

Германското издание "Билд" припомня любопитна история - на американката Уолис Симпсън, която от 1937 г. е съпруга на уиндзорския херцог и крал за кратко на Великобритания Едуард VIII.

"Билд" публикува материала си със заглавие "Историята вече познава една Меган, която обърка всичко".

Стените на 315-годишния Бъкингамски дворец все още се тресат от това име, тъй като с голямото си влияние, което оказва, Уолис нарушава баланса в монархията.

Уолис Симпсън има два брака зад гърба си, обича да се наслаждава на живота по време на партита и е голямата любов на крал Едуард VIII, наричан Дейвид. Mежду 1931-1934 г. Уолис и Едуард се срещат няколко пъти по време на вечерни партита.

Той става законен наследник на короната след смъртта на баща си Джордж V. Официалното изкачване на трона обаче никога не се състои - причината е Уолис Симпсън.

Той иска да се ожени за нея и да управлява монархията, докато тя го подкрепя като съпруга.

Това обаче не се случва. Въпреки че Едуард VIII e много популярен сред населението, консервативното правителство се опасява, че той няма да се придържа към чисто представителната си роля и ще се намесва твърде много в управлението.

Едуaрд VIII критикува състоянието на въглищните мини в Южен Уелс и иска нещо да се промени.

Под натиск от правителството и архиепископа на Англиканската църква Козмо Гордън Ланг, Едуард VIII абдикира на 11 декември 1936 г., само десет месеца след като е станал крал - без да е имал церемония за коронация. Основната причина е, че кралят не може да има за съпруга разведена жена. Правителството възприема Уолис като жена, която е морално и социално неподходяща да бъде кралица на Великобритания.

Така по-малкият брат на Едуард - Джорд VI, бащата на Елизабет Втора, става крал. Нещо, към което никога не се е стремял, най-малкото, защото цял живот е страдал от непреодолим говорен дефект.

Историята на Джордж VI е пресъздадена във филма "Речта на краля", излязъл през 2010 г. и отличен с 12 номинации за "Оскар", като грабва 4 от статуетките - за най-добър филм, за най-добър режисьор (Том Хупър), за най-добър актьор (Колин Фърт) и за най-добър сценарий (Дейвид Сийдлър).

Едуард и Уолис заминават за Франция и от 1952 г. живеят във вила в покрайнините на Париж, пише "Хай Клуб".

Това белязва кралското семейство, името на американката се използва като напомняне за копринените нишки, от които е изтъкана монархията.

Смята се, че Уолис е оказвала пълен контрол върху Едуард.

Медиите твърдят, че покрай връзката си с Меган Хари много се променя. Той спира да се вижда със стари приятели и охладнява в общуването с брат си Уилям, като публично казва, че вървят по различни пътища.

Меган и Хари искат повече независимост и спокойствие и да не попадат толкова често в дневния ред на медиите. Херцогинята на Съсекс избира различна клиника, в която да роди сина им Арчи. Даяна и Кейт раждат децата си в лондонската болница "Света Мери".

Меган и Хари напуснаха двореца Кенсингтън, в който живееха заедно с Кейт и Уилям. Основаха собствена благотворителна организация и имат собствени акаунти в социалните медии. Двойката анулира коледната покана на кралицата и вместо това направи шестседмична почивка в Канада.

На традиционните коледни кадри на Елизабет Втора пък до кралицата стояха снимки на съпруга й принц Филип, сина й Чарлз и съпругата му Камила, и на семейството на Кейт и Уилям. Меган и Хари обаче не бяха там.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби