Борисов открива военна база в Египет

loading...

Министър-председателят Бойко Борисов заминава днес на посещение в Египет, където утре, 15 януари, ще участва в официалното откриване на новата военноморска база "Бернис" на брега на Червено море, съобщи правителствената пресслужба.

Това означава, че Борисов няма да присъства утре в парламента, където ще бъде избран нов министър на околната среда и водите, заключи „Дневник”.

Коалиционният партньор ВМРО издигна депутата си Емил Димитров - Ревизоро за поста, освободен от задържания в ареста за безстопанственост, довела до водната криза в Перник, Нено Димов. Борисов не се е появявал пред медиите от 9 януари и не е коментирал задържането на министъра си, нито поредната промяна в кабинета.

По време на визитата си в Египет премиерът ще проведе двустранна среща с президента на Египет Абдел Фаттах Ас-Сиси, на която ще обсъдят въпроси от общ интерес за двете страни и теми от международния дневен ред, се казва в съобщението.

Премиерът Борисов ще бъде на церемонията в "Бернис" по личната покана на президента Ас-Сиси. Обектът е една от трите нови стратегически военноморски бази на бреговете на Средиземно и Червено море, чието създаване египетските въоръжени сили обявиха през 2017 г., информира правителствената пресслужба.

В делегацията е включен вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Карачаканов.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби