Държавата тихомълком смени шефа на „Кинтекс“

loading...

Държавата тихомълком смени шефа на оръжейната фирма „Кинтекс“. Дружеството е собственост на „Държавната консолидационна компания“, която пък е под шапката на Министерството на икономиката.

Новият изпълнителен директор се казва Иван Пенчев. Той е заменил на поста Явор Стойков, като рокадата е станала официално на 9 октомври 2019 г., показва справка в Търговския регистър.

От Министерството на икономиката обаче не са съобщавали за това.

Научихме и за смяната от бившия министър на отбраната Аню Ангелов. Той в момента е съветник към Политическия кабинет на министър-председателя Бойко Борисов, както и секретар на Междуведомствения съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките към Министерския съвет.

В това си качество през декември Ангелов взе участие в заседание на парламентарната Комисия по икономическа политика, където отговаряше на критични въпроси за състоянието на „Кинтекс“.

Там той информира депутатите: „Сега имаме нов изпълнителен директор на тази фирма, който е бившият секретар на междуведомствената комисия към министъра на икономиката – г-н Иван Пенчев. Аз силно се надявам дейността на тази фирма да се разшири значително.“

Г-н Ангелов отказа да коментира темата пред „Флагман“, като логично ни пренасочи към Министерството на икономиката.

Съответно, изпратихме още на 20 декември въпроси на електронната поща на пресцентъра на ведомството.

Попитахме защо е извършена смяната на изпълнителния директор, проведен ли е конкурс за поста, защо е избран Иван Пенчев, чие е решението – на министър Емил Караниколов или на друг...

До момента обаче отговор нямаме, а опитите да се свържем с хора от пресцентъра постоянно удрят на камък.

На телефона след ред позвънявания в продължение на няколко седмици не отговаря и Полина Найденова – пиар съветник към Политическия кабинет на министъра. Преди да заеме поста, Найденова бе репортер във вестник „Атака“.

От квотата на едноименната партия на Волен Сидеров е и самият министър Емил Караниколов. Той е свързван и с интересите на най-могъщия депутат и представител на ДПС Делян Пеевски.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби