Имат ли полицаите вина за взрива във Варна?

loading...

Не е имало незабавно изпълнение от страна на МВР на разпореждането на районният съдия. Можело ли е да се избегне трагедията, попита водещият Виктор Николаев

Ограничителната заповед, с която ревнивият бивш полицай Веселин Димитров се задължава да напусне жилището си, е издадена на 6 януари, но не е връчена на този ден. Тогава районният съдия разпорежда тя да бъде изпратена до Районното полицейско управление. Това каза адвокат Красимира Анастасова, която е защитничка на Антоанета, с която ревнивецът е съжителствал. Тя разкри, че заповедта не е изпълнена незабавно, а това поражда въпроса дали взрива във Варна не можеше да се избегне, коментира водещият на „Здравей, България“ по Нова телевизия Виктор Николаев.

„Заповедта е изпратена по факт в полицията. Началникът разпорежда на кварталния инспектор да я връчи и да снеме сведения от мъжът, който тормози Антоанета“, обясни адвокатката й.

Тя уточни обаче, че в закона не е упоменат срок, в който Веселин може да остане в апартамента. Той обещал да напусне на 15 януари. 

Може би ако имаше незабавно изпълнение на заповедта, нямаше да загине съседката му, коментира Николаев.

На въпроса как е Антоанета, адвокатката отговори, че е в защитено жилище, но не се чувства добре. Не трябва да коментираме поведението й сега, добави Красимира Анастасова.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби