Млада майка почина заради диета с... парацетамол

loading...

 

В стремежа си да отслабнат много момичета забравят за последствията от безкрайните диети, гладуването и приемането на лекарства в опасни за здравето дози. Те са сигурни, че тънката фигура е ключът към щастливия живот. Уви, липсата на излишни килограми невинаги обещава безгрижно бъдеще. Заради мечти за идеално тяло, в Бурятия се случи трагедия. 24-годишна жена се опита да отслабне със специална диета на хапчета и...

"На външен вид безобидният парацетамол може да причини много голяма вреда на организма", обясняват от пресслужбата на Републиканската клинична болница. Момичето е отслабнало по индивидуална схема: 2 таблетки парацетамол 3 пъти на ден. Плюс това, още 2 таблетки аспирин.

За жената смъртоносната диета се превръща в истинска находка в стремежа към хармония. Но тялото не можеше да се справи с убийствената доза от лекарството. Черният дроб бил напълно разрушен. Момичето изпаднало в кома.

„Когато пациентката беше приета в болницата, лекарите се опитаха да отстранят отровите от тялото и да неутрализират токсичните вещества“, съобщиха от пресслужбата на Републиканската клинична болница, цитирани от irk.kp.ru. "Но дори интензивната терапия не помогна да се стабилизира тялото й." Не беше възможно да се спаси момичето.

За съжаление, няколко фактора са повлияли на състоянието на тялото на починалата млада майка. Първият от тях е диета с лекарства, които нарушават черния дроб. Вторият фактор е прекарано по-рано заболяване - вирусен хепатит В.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби