Директор на РЗИ-Пловдив разкри дали ще има ваканция!

loading...

 

Няма изгледи за грипна ваканция в Пловдив към момента.

"Няма повишаване на заболеваемостта от остри респираторни заболявания в Пловдив и областта, няма основания и за грипна ваканция на учениците", заяви д-р Моника Троянчева, директор на Дирекция „Надзор на заразните болести” в Регионалната здравна инспекция (РЗИ) пред "Фокус" преди минути.

По думите и в сравнение с предишните дни заболеваемостта дори леко се е понижила. Не се е повишил и процентът на отсъстващи ученици в Пловдив, което не налага излизането им във ваканция.

В началото на тази седмица от РЗИ в Пловдив въведоха ограничителни мерки, във връзка с епидемичен подем на заболеваемостта и тези мерки остават. Ситуацията се следи непрекъснато.

На този етап грипна ваканция по разпореждане на кметовете е обявена само в Карлово, Сопот и Куклен.

До момента в Пловдив и областта няма доказани случаи на грип. Изчакват се резултатите от 15 изпратени проби досега в Националната референтна лаборатория. Подготвени са и още проби за изпращане.

Препоръките на санитарните инспектори са да се избягват обществените места по възможност, при първи симптоми на заболяване хората да си остават в къщи, да спазват нормален здравословен начин на живот и правилно хранене.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби