Разярен баща нахлу в пловдивско училище! Блъсна учителка, плаши с убийство!

loading...

 

Истински екшън се е разразил вчера в ОУ „Княз Александър Първи“ в Пловдив, разбра Glas.bg. Баща е нахлул в сградата, след като е изблъскал охраната, влязъл е в класната стая на дъщеря си, измъкнал я оттам и заедно с нея е връхлетял по време на часа по химия в стая на 7-ми клас. За да открие... нападателя на дъщеря си.

Предисторията според версиите на бащата и очевидците се разминава. Според гневния татко дъщеря му, която е в 5-и клас, е била зверски пребита от седмокласник. Даже куцала. Според ученици и учители, били свидетели на случващото се обаче, побой не е имало изобщо. При излизане от стаите по време на междучасието и смяната на кабинетите е настанало обичайното стълпотворение, при което момиченцето е било блъснато и си е ударило крака в маса. В никакъв случай не е било умишлено, потвърдиха за Glas.bg свидетели на случилото се. Разбрахме и че петокласничката не е минавала през медицински кабинет.

Тук, в часа по химия, където бащата влиза заедно с дъщеря си, се развихря екшънът. Родителят тръгва да вдига момчето от чина, при което се намесва учителката. Бащата я блъска – пред очите на учениците й и собственото му дете, и започва да отправя заплахи от сорта: „Ще ви убия!“.

Реакцията на полицаите от Четвърто районно управление на МВР е била много бърза и адекватна. Бащата е прибран, започнато е досъдебно производство. В момента седмокласникът е на разпит в Детска педагогическа стая, разбра Glas.bg. Разбрахме също, че детето е проблемно като поведение, но в случая не става дума за умишлено нараняване на момичето. Родителите на момчето са подали жалби до Детска педагогическа стая, в Отдел закрила на детето и ще подават и в Прокуратурата.

За останалите деца – съучениците на седмокласника, се е наложило да бъде извикан мобилният екип от психолози, защото децата са били много стресирани – от гледката на блъснатата им учителка и грубите и арогантни думи на бащата.

Докато подготвяхме материала за публикуване, през цялото време в главата ни се въртяха въпроси: Има ли изобщо някаква защита за учителите в българското училище? А за децата? И ако учителите осигуряват живота и здравето на децата, тяхната сигурност кой я осигурява? Ако този агресивен баща беше въоръжен, на какво щяхме да станем свидетели – на екшън по американски?

Tags:

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби