Пакистанските власти обявиха извънредно положение заради нашествието на пустинни скакалци

loading...

 

 

Пакистанските власти обявиха извънредно положение заради нашествието на пустинни скакалци, които изяждат зърнените култури и създават несигурност в продоволствената сфера, предаде ДПА.

"Сблъскваме се с най-сериозното нашествие на скакалци от над две десетилетия и решихме да обявим извънредно положение на национално ниво, за да се справим със заплахата", заяви днес пакистанската министърка на информацията Фирдоус Ашик Ауан.

Пакистанският премиер Имран Хан одобри решението за обявяване на извънредно положение и национален план за справяне със заплахата от скакалците, предаде БТА. 

Пакистански земеделци изразиха съмнения, че ще успеят да постигнат целта си за произвеждане на 27 милиона тона пшеница тази година.

"Нашествието на скакалци е безпрецедентно и тревожно", заяви вчера в пакистанския парламент министърът на хранителната сигурност Махдум Хусро Бахтияр.

Министърът изтъкна, че властите изпитват затруднения в борбата с нашествието заради ограничените ресурси, с които разполагат.

Нашествието на скакалците започна през юни, когато те започнаха да навлизат на пакистанска територия от Иран и да унищожават насажденията от памук, пшеница, царевица и други зърнени култури.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби