Президентът Радев сне доверието си от правителството на Борисов

loading...

 

 

 

Президентът Румен Радев сне доверието си от правителството на Бойко Борисов. В изявление към нацията той очерта тежки кризи на управлението, като обяви, че институциите са в парализа и дори се търгувало с национален интерес.

"Институциите погазват закона показно, като се превръщат в инструменти на властта. Налице е организирано настъпление срещу гражданските свободи. Това правителство и управление води до разпад на държавността. На всичко това трябва да се сложи край. От днес снемам доверието си от него", обяви държавният глава.

От Гербовата зала той почти призова за бунт, като декларира как 3 години призовавал кабинетът да работи отговорно и ефективно в полза и интерес на гражданите и обясни как го правел като държавен глава с мисъл за тях, а не като политически опонент, но нищо от призивите му не било чудо. А сега страната била поставена в състояние на остра криза. 

И подчерта:

"Делението днес не е между столица и провинция, между леви и десни, а за това дали се отстояват правата ни. Бъдещето на страната е това, в което гражданите не се плашат от репресии, на младите и просветените, на възрастните и честните, на всички, които ще възродим отечеството". 

Радев призова: "Да се обединим за справедливостта и държавността, за доброто на България". Обръщението му от "Дондуков" 2 на първия ред слушаха внимателно съветниците му и вицепрезидентът Илияна Йотова.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби