БТВ: Природно възвишение край Кочериново прилича на пирамида

loading...

Кадри: БТВ

Любопитна снимка обиколи интернет и предизвика голям интерес.

Става въпрос за природно възвишение, което прилича на пирамида. Авторът на снимката е Цветан Цветанов и дълго време не се знаеше къде е направена.

„Направи ми впечатление в началото на 90-те години тази необичайна релефна форма, която с повече въображение прилича както на пресечена пирамида, така и на вкопана летяща чиния“, разказа Цветанов в „Тази сутрин“ по БТВ.

„Това е интересен за мен природен феномен, който доказва какво природно богатство имаме. Исках да подпомогна експертната намеса да се прецени дали това е само природен феномен, или има възможност да представлява археологически артефакт“, каза още Цветан Цветанов, пише Блиц.

Съображенията да не каже къде е направена снимката са били с оглед на това иманяри да не решат да копаят и да нарушат целостта на обекта.

„Върху платото има регистрирани археологически обекти. Местността е известна като Градище и едно бъдещо проучване вероятно ще даде повече информация“, обясни от своя страна д-р Христина Цонева, специалист по класическа археология.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби