Задържане под стража за Пламен Георгиев, домашен арест за Тодор Марков, реши съдът за хората на Божков

loading...

 

 

Апелативният специализиран наказателен съд прие част от изложените аргументи на прокуратурата и на Пламен Георгиев бе наложена най-тежката мярка „задържане под стража“, предаде репортер на novini.bg.

Спецсъдът прецени, че той е съпричастен към организираната престъпна група, ръководена от Васил Божков.

На Тодор Марков обаче мярката „домашен арест“ не бе променена.

Решението на Апелативния специализиран наказателен съд е окончателно.

Припомняме ви, че Пламен Георгиев и Тодор Марков са обвинени, за това че тенденциозно не са упражнявали контрол върху фирмите на Васил Божков и са били част от организирана престъпна група, ръководена от хазартния бос.

Прокурорът по делото заяви пред камерата, че решение на съда не се коментира.

Членове на престъпната група с лидер Васил Божков са още Георги Попов, основен акционер във ФК "Левски" , както и Борис Бекяров, който бе арестуван във Виена.

В групата на хазартния бос е и Александър Тумпаров, който бе задържан в България и на когото прокуратурата наложи рекордна парична гаранция в размер на 1,5 млн. лева.

Откриха издирвания Александър Тумпаров, наложена му е гаранция от 1,5 млн. лв. 

Към момента на Васил Божков са повдигнати 11 обвинения за ръководител на престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит на подкуп на длъжностно лице, за подбудителство на престъпление по служба и други деяния. Освен това е разследван и за организирането и ръководенето на престъпна група, свързана с убийства, изнасилвания и принуди.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби