Чиновник продал част от архива на МВР на Божков?

loading...

 

 

Бизнесменът Васил Божков се е сдобил с оригиналите на криминалистичните си регистрации в МВР в годините на демокрацията. Това е станало преди 20-30 г., предположи пред Lupa.bg бившият главсек на МВР и преподавател в НБУ проф. Николай Радулов.

Според него чиновник от вътрешното министерство ги е изнесъл от сградата на „Шести септември” и ги е продал на хазартния бос за пари. „Няма да се учудя, ако тези бланки не са били в рамка в офисите на Васил Божков”, пошегува се бившият главен секретар.

Радулов е категоричен, че документите не са предоставени на олигарха преди демокрацията. В годините на комунизма контролът е бил завишен и е било невъзможно да изчезнат документи от архивите на МВР.

„Голяма част от престъпленията на комунизма бяха измислици на властта. Хората с политически прояви бяха осъдени за изнасилвания, които не бяха извършили и за убийства, които също никога не са били направили”, разказа проф. Радулов.

Той не е учуден, че непрекъснато излизат нови и нови неща за миналото на милиардера беглец. „Това, което се знаеше преди 10 г. за него, сега отново е на дневен ред. Дано не е единственото разследвано лице от годините на прехода. Най-вероятно ще има още обвинения за Божков”, предположи експертът.

Покрай тараша на прокуратурата в офиса на милиардера на "Московска" 43 излязоха архивни бланки на МВР, от които става ясно, че e осъден веднъж за валутна търговия през 1979 г., а три години по-късно - за участие в побой.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби