Откриха 30 нелегални мигранти, скрити в товарни вагони

loading...

 

 

Словенската полиция съобщи днес, че е открила 30 нелегални мигранти, скрити в запечатани товарни вагони, транспортиращи глина, предаде Асошиейтед прес.

Сред мигрантите имало 12 деца и бременна жена, съобщи полицията. Те казали, че са от Сирия, Иран и Афганистан.

Влакът с 20 вагона пътувал от Сърбия за Словения. Полицията открила мигрантите на граничен пункт Добова на хърватско-словенската граница.

Словенската полиция съобщи, че мигрантите се покрили с глина, за да се скрият при преминаването на границата. Животът им е бил в опасност заради недостига на кислород и втвърдяването на глината, съобщава БТА.

Хиляди мигранти, блокирани в Западните Балкани, отчаяно се опитват да стигнат до страните от ЕС. Хиляди други се опитват да влязат след решението на Турция да отвори границите си към членките на ЕС България и Гърция.

Балканските страни изразиха опасенията си от нова мигрантска вълна, подобна на тази от 2015-2016 г., когато стотици хиляди мигранти преминаха през региона на път за Западна Европа.

Словенската полиция съобщи, че трима от мигрантите, намерени във влака, са получили медицинска помощ.

Междувременно полицията на Северна Македония залови днес близо до Щип 17 нелегални мигранти, съобщиха македонските медии.

Мигрантите били забелязани да се движат в няколко групи близо до регионалния път Щип-Радовиш.

Те са откарани в приемния център в Гевгелия.

Това е третият случай на заловени мигранти близо до Щип след като по-рано други 40 мигранти бяха заловени в щипското село Лакавица и след това на 1 март полицията хвана 78 мигранти в района. Двамата трафиканти бяха арестувани.

В момента гръцката полиция се опитва да предотврати ново нахлуване на бежанци и мигранти на гръцка територия, след като турският президент Ердоган обяви, че отваря границите и ще пусне мигрантите да влязат в Европа.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби