Гърция обвини Турция за фалшиви новини

loading...

 

 

Говорителят на гръцкото правителството Стелиос Пецас обвини Турция за разпространение на "фалшиви новини" и отрече новината, че мигрант е бил убит, а други са ранени от гръцка стрелба на границата с Турция.

След като описа Турция като „официален трафикант на мигранти“ на брифинг, Пецас увери, че правителството е предприело всички необходими мерки за защита на гръцките сухопътни и морски граници.

"Казвахме навсякъде, че ще защитим границите на Гърция и Европа", подчерта той, цитиран от гръцката агенция ANA-MPA.

"От миналия петък сутринта, непосредствено след негативните събития за Турция в Идлиб, Гърция попадна под внезапен и огромен натиск от настъпление на мигранти през източните си сухопътни и морски граници.

Това е организирана и координирана операция, която се насърчава и ръководи от правителството и властите на съседната страна. Истинността на това се потвърждава от изявленията на турския президент и други служители на съседната страна, че границите са отворени", каза той.

Пецас обвини турската страна, че се опитва да измисля и разпространява фалшиви новини, насочени към Гърция. "Днес бяха разпространени фалшиви новини за предполагаеми наранявания, причинени от гръцки огън. Категорично отричам това", каза той. "И тъй като няма край на фалшивите новини, те сега говорят за мъртъв човек. Категорично отричам и това", добави Пецас.

"Турция, вместо да контролира полицаите за мигранти и бежанци на трафиканти, сама се превърна в трафикант", подчерта говорителят.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби