Сирма Груп: Работим дистанционно и няма прекъсвания на дейността

loading...

 

 

Сирма Груп Холдинг АД публикува информация за реалното или потенциално влияние на епидемията от Covid-19 върху дейността на компанията.

Борбата с Covid-19 налага ограничения върху движението и събиране на хора с оглед ограничаване на разпространението на заразата. Съответно в глобален мащаб се засилва използването на дистанционни модели на работа и търговия със стоки и услуги.

“Бизнесът на Сирма Груп Холдинг, а именно IT услуги и разработка и продажба на бизнес софтуер, е най-пригоден за дистанционна работа по няколко причини”, изтъкват от компанията.

-дружествата от Сирма работят с клиенти по целия свят дистанционно от повече от 20 години.

-дружествата от Сирма технологично са отлично оборудвани и имат експертизата за използване на всички различни начини за дистанционна работа, колаборация и комуникация. Чрез дейността на дружествата от Сирма Груп, ние също така помагаме на нашите клиенти в осъществяването на дистанционна работа – вътре в дружествата и с техните клиенти.

- дружествата от Сирма успешно предлагат възможност за дистанционна работа, изнесена инфраструктура и виртуално обслужване чрез облака на Сирма на своите клиенти от повече от 10 години.

- дружествата от Сирма създават мобилни приложения и апликации, които способстват дистанционното предлагане на стоки и услуги на нашите клиенти, като така осигуряват възможност за устойчивост в условията на текущите ограничения на техните съответни бизнес модели.

Непрекъснатост на дейността

От 10 март 2020 година дружествата от Сирма Груп Холдинг работят в изпълнение на своята „Програма за работа при извънредни обстоятелства“. От 16 март болшинството от служителите на дружествата работят дистанционно, без да напускат своите домове.

„Програмата за работа при особени обстоятелства“ е напълно технически обезпечена и се изпълнява от всички служители на дружествата.

„Програмата за работа при извънредни обстоятелства“ осигурява напълно непрекъснасваемостта на работния процес на дружествата от Сирма Груп.

Потенциални рискове

Проектите и дейностите, които са свързани с нормалните операции на дружествата от Сирма Груп не са определени като рискови.

Независимо от устойчивостта на бизнес модела на дружествата от Сирма Груп на отрицателно влияние от ограничения свързани с Covid-19 и липсата на въздействие върху нормалните операции, съществуват рискове за дейността. Те са свързани с възможността за настъпване на всеобща икономическа криза, при която ще се намалят силно проектите и продажбите, които са свързани с нови технологични инвестиции от цялата икономика или от отделни нейни сектори.

Също така съществува ограничен риск от свиване на продажбите, свързан с отменянето на търговски изложения и конференции. Остойностяването на съществуващите рискове е невъзможно със съществуващата до момента информация.

Сирма Груп Холдинг АД ще продължи да информира своите инвеститори, клиенти и партньори за влиянието върху дейността свързани с COVID 19.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби