Издирват избягали затворници в Сирия

loading...

 

 

Подкрепяните от САЩ кюрдски сили в Северна Сирия провеждат операция по откриването на избягали затворници - членове на групировката "Ислямска държава" - от лагер в североизточната част на страната.

Затворът "Гойран" в провинция Хесеке е един от няколкото такива в северната част на размирната страна. Там "Сирийските демократически сили" (СДС) държат хиляди членове на "Ислямска дърава", след като по-рано с помощта на международната коалиция успяха да прекратят присъствието на групировката в страната.

Рубар Хюсеин, командир от СДС и ръководител на затвора заяви, че група от членове на "Ислямска държава" се е разбунтувала, счупила е охранителните камери и е разбила вратите, след което е поела контрол над един от етажите на затвора. По неговите думи в момента се провежда операция по откриването на избягалите затворници.

Силите на международната коалиция, водена от САЩ, заявиха че подпомагат СДС в търсенето и уточниха, че сред избягалите няма важни членове на организацията.

Сред всички затворници в лагерите на СДС има над 2 хил. чуждестранни членове на "Ислямска държава", които организацията се опитва да изпрати обратно в родните им страни.

"Това е проблем за всички държави", каза Хюсеин.

"Докато тези затворници са тук с нас, много страни ни обърнаха гръб и не ни помагат. Надяваме се да получим помощ, както ни беше обещано", добави той.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби