Днешната рецепта: Панирани пилешки хапки

loading...

 

 

Галета е смлян сух хляб, който в кулинарията се използва за панировка на месо, риба или зеленчуци, или за добавяне към някои ястия.

В рецепта на деня ще ви представим панирани с галета пилешки хапки.

 

Необходими продукти:

- пилешко месо (от гърди)

- около 300 грама - майонеза

- 2 супени лъжици - кокоши яйца - 2 броя

- кетчуп

- 1 супена лъжица

- универсални подправки

- 1 ч.л. - чесън на вкус

- растително масло (за пържене)

- галета (за панировка)

- сол на вкус

 

Начин на приготвяне

1. Измийте пилешкото месо

2. Нарежете го на парчета

3. Добавете подправки, майонеза и кетчуп.

4. Разбъркайте всичко много добре и оставете настрана за 15-20 минути.

5. Сложете яйцата в купа и ги разбийте добре.

6. Пригответе галетата за панировка. Потопете всяко парче месо в яйцата и след това в галетата.

7. Запържете в растително масло от двете страни.

8. Сервирайте върху чиния, покрита със салфетка, за да премахнете излишната мазнина.

9. Приятен апетит!

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби