Две различни огнища на COVID-19 в парламента?

loading...

 

 

Д-р Хасан Адемов се чувства добре, чуваме се по телефона всеки ден, каза в национален ефир колегата му от ДПС - депутатът Йордан Цонев.

От думите му стана ясно, че още по-миналия четвъртък Адемов се обадил да каже, че няма да идва в Народното събрание, защото леко кашлял и не иска да поставя в риск останалите депутати. Така, че той не е бил на работа от понеделник.

Направил е дарение от маски на колегите си от Добрич. Занесъл им ги е и някъде там се е заразил.

Нашите предположения са, че от момента, в който се е заразил, до момента, той е лекар, анестезиолог, наблюдавал е добре себе си, не е имал контакт с нас. Това е нашето обяснение, че нашите проби са отрицателни, коментира Цонев.

Според него д-р Даниела Дариткова, която вчера също даде положителна проба за новия коронавирус, се е заразила, докато е преглеждала пациенти. Това означава на практика, че в сградата на парламента има болни депутати от 2 различни огнища. 

„Ние ще си заплатим тестовете. Ще бъдем съпричастни с нашия народ. Бяхме решили, че ще дарим заплатите си и ще оповестяваме къде сме ги дарили. Има места, където има има нужда от дарения, но никой не дарява там“, съобщи още Цонев.

Депутатът от ДПС смята, че депутатите в парламента могат да гласуват и с подпис, и остро критикува колегите си от БСП.

„Аз мога да отида в парламента и да кажа: аз така гласувах и се подписвам за това. Това, че конституцията не го позволява е тълкуване на БСП“, каза той и посочи, че при гласуването на Закона за извънредното положение при 13 часа дебати, повечето изказвания са били на депутати от БСП.

„Смятам, че на БСП им трябваше трибуната, за да водят пропаганда. Ако видите стенограмите ще видите, че 80% от тези изказвания са политически и се повтарят.“, заяви той.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби