Извънредно! Ново огнище на заразата с коронавирус в Карнобат

loading...

48-годишен мъж от Карнобат е откаран в тежко състояние - с двойна бронхопневмония в Инфекциозното отделение на УМБАЛ-Бургас.

Тестовете са потвърдили предположение, че е заразен с коронавирус. 

"Осведомен съм и сме предприели изследвания на персонала в болницата и медицинския център. Нямам никакво обяснение. Правя всичко възможно, за да предпазя населението", каза пред дежурния редактор на Флагман.бг кметът Георги Димитров, като допълни, че състоянието на пациента е стабилно.

Той лично познавал заболелия. Бил сред уважаваните личности в Карнобат, със собствена счетоводна къща, бивш главен счетоводител на болницата, а понастоящем главен счетоводител на медицинския център, където е идвал на работа. Имал е контакти както с лекари, така и с хора от администрацията и медицинския персонал. В случая става дума за ново огнище на заразата, тъй като контактуващите със счетоводителя хора не са от контингента, близък до готвачката, завърнала се от Банско. 

39-годишната жена вече е излекувана и се е прибрала у дома. 

Междувременно Общинският кризисен щаб предприе невиждани досега  у нас мерки за дезинфекция - чрез дезинфекциране на целия град по въздух - с летателна техника. 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби