Домашните любимци изпадат в депресия, ако стопаните им са мрачни

loading...

 

 

Американският експерт Чад Дод от Сейнт Питърсбърг припомня на стопаните на домашни любимци да се държат позитивно с тях по време на самоизолация и в никакъв случай да не ги заразяват с лошото си настроение, пише в. "Метро".

Ако постоянно ни гледат мрачни, психичното състояние на кучетата и котките може сериозно да пострада от новосъздадените стресови ситуации.

Изданието припомня, че някои домашни животинки са напълно очаровани да изкарат повече време със своите господари. Цитира се случая на куче, което едва не потроши опашката си от размахване, заради възбудата да бъде близо до "своя" човек, предава БТА.

Домашните любимци са способни да улавят сублиминални послания и силно се влияят от стреса и чувството за тревожност на своите стопани, припомня д-р. Дод. Всеки път, когато се променя установеният им режим, това се отразява и на психиката им. Американският експерт препоръча в никакъв случай да не ги лишаваме от обичайното внимание заради несгодите на социалното дистанциране. "Домашните животни живеят ден за ден.

"Когато сме си вкъщи за по-дълго, това е истински празник за тях. Но когато мама и татко работят от всекидневната, много е възможно кучетата и котките да бъдат пренебрегнати. Тогава започва да страда психичното им здраве", изтъква специалистът.

Д-р Дод обяснява, че не е толкова важно да ги затрупваме с храна, а по-често да заделяме време за тях, още повече, че гушкането на кучето и котката сваля кръвното налягане.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби