Банките у нас: Предстои ни по-тежка криза от онази през 2008 г.

loading...

 

 

Eпидемията с COVID-19 ще донесе по-големи финансови щети, отколкото финансовата криза от 2008 г. Това сподели председателят на Асоциацията на банките Петър Андонов пред Нова тв.

Блокирането на редица сектори от икономиката носи изключително тежки последствия, тъй като там не се генерират никакви приходи в продължение на седмици и дори месеци.

Банковият сектор у нас все пак продължава да е добре обезпечен, като не се очакват съществени промени в състоянието му, коментира Андонов.

Предвижданият мораториум на кредитите ще има няколко аспекта. “Ако имаш застраховка, тя ще покрие кредита. С мораториума даваме възможност на онези хора, които минават през труден период, за да не им се развали кредитната история“, обяснява финансистът. “Изборът е много важен. Трябва да имаш предвид колко високи са шансовете ти да се справиш с предизвикателството“.

Облекченията няма да обхванат фирмите за бързи кредити и в същото време извън мораториума ще останат хора с лоша кредитна история в миналото. Правото да се възползват ще имат само добросъвестните платци, върху които се крепи целия банков сектор у нас и по света.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби