Вече над 70 000 починали от коронавируса по света

loading...

 

 

Новият коронавирус (COVID-19) до момента е убил над 70 000 души, показват данните на Университета "Джонс Хопкинс".

С около 270 000 възстановени в световен мащаб, броят на активните инфекции сега е около 940 000.

Само за последните два дни са починали 10 000 души в световен мащаб и са били заразени още около 150 000 души.

Италия вчера отчете първи спад на тежко болните, които са лекувани в интензивни отделения, както и продължаващо намаляване на жертвите в рамките на денонощие. Тя обаче остава най-засегнатата страна в Европа с близо 16 000 починали досега.

Рим предпазливо се готви да се позове на "фаза втора" на извънредната ситуация, след като бъде потвърдено, че страната е преминала пика на заразата, като започне да облекчава блокадата, но само до известна степен.

Испания е втората най-тежко засегната страна, като е загубила 13 055 души до момента. След като броят жертвите от няколко дни спада сериозно, испанското правителство потърси солидарност в рамките на Европейския съюз и предупреди, че съюзът ще се провали, ако сгреши в мерките за справянето с COVID-19.

Междувременно броят на починалите в САЩ, които са начело в света с над 338 000 заразени, непрекъснато нараства и възлиза на близо 10 000 души, докато страната се готви за "най-тежката" и "смъртоносната" седмица от началото на епидемията.

След като Ню Йорк, най-силно засегнатият район в Америка, отчете лек спад в новозаразените за първи път от над седмица, президентът Доналд Тръмп изрази надежда, че починалите най-накрая могат да достигнат "платото". Съветниците му от екипа за борба с коронавируса обаче все пак предупредиха срещу прекалено голям оптимизъм, тъй като според д-р Антъни Фаучи идните дни "ще изглеждат наистина зле".

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби