Жена се зарази отново с коронавирус! Троен тест го потвърди

loading...

 

 

Жена от Тайланд отново се зарази с коронавирусна инфекция седмица след възстановяването й, съобщи тайландският вестник "Тхаи Рат".

Връщайки се от чужбина в началото на март, 38-годишната жена се разболяла и отишла на лекар в Банкок на 12 март. Тестът за коронавирус дал положителен резултат. Пациентката прекарала малко повече от две седмици в една от столичните болници, възстановила се и след троен отрицателен анализ на COVID-19 била изписана.

Връщайки се в родната си провинция Чайяпхум в края на месеца, на 4 април, жената отново отишла при лекаря със симптоми на настинка. Троен тест за коронавирус се оказва положителен и тя отново е хоспитализирана в инфекциозно отделение на една от провинциалните болници, където сега се провежда повторно лечение.

"Това е странен случай, но той се потвърждава от медицинска документация и показанията на лекари от болница в Банкок по време на епидемиологично разследване", казва Ватрира Ботхибун, ръководител на провинциалното здравно отделение в Чайяпхум.

Коронавирусът практически не е достигнал в Чайяпхум. В провинцията са регистрирани само четири случая на инфекция, включително на жената, която се разболя два пъти.

Според последните данни, в Тайланд от началото на епидемията от коронавирусна инфекция са регистрирани 2423 случая на инфекция, 940 души са се възстановили напълно, 32-ма пациенти са починали.

Превод: Glas.bg

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби