Румен Радев с ключови думи за отношенията му с премиера Бойко Борисов

loading...

Не сме минавали границата в отношенията с премиера. Всяка власт се нуждае от коректив, особено когато е взела решение да въведе извънредно положение.

Това заяви президентът Румен Радев в интервю за Би Ти Ви. Защо в условията на криза президент и премиер не са единни, са питали 90% от зрителите.Когато армията от безработни се множи всеки ден, е неуместно да занимаваме хората с отношенията между нас. Не е време за емоции, избухвания и сърдити пози и в този спектакъл аз няма да участвам, заяви Радев. Но и премиерът трябва да е наясно, че президентът и народът не са публика, от която трябва да очаква аплодисменти, допълни той. Показали сме единни действия, има взаимодействия по редица важни въпроси, допълни държавният глава. Запитан какъв е проблема между него и премиера, Радев обяви: Не мисля, че има проблем.

Защо беше тази реакция на моето вето, в края на краищата всички депутати го приеха, и тези от ГЕРБ. “Льо Монд” даде положителна оценка на ветото, защо бяха тези реакции, попита Радев. По повод критиката, че даде изявлението си в ден, в който е починал баща му., той обяви, че така го е учил баща му и не може слбед като е казал, че ще направи нещо, да го промени зарадил личен повод, съобщава 24 часа. Нямам нужда от личен говорител, който да обяви смъртта на баща ми, това са лични неща, каза Радев. Президентът разказа, че се обадил на премиера два часа преди да наложи вето и го уведомил. До този случай двамата се чували често, след това – не. Не искам да се бъркам в работата на експертите, уважавам ги и винаги съм къзвал, че трябва да се спазват препоръките им. Но нека се вслушаме в СЗО, която призовава за тестване и тестване, коментира президентът. Той критикува, че страната ни е закъсняла с тестовете.

Кабинетът взе ясни и навременни мерки за социална дистанция и изолация и това е добре. Кабинетът успя да се включи навреме и да активира родната ни промишленост да тъче платове. Това са положителни стъпки. Както и разгърната хиперактивна кампания, изброи държавният глава. Но критикува това, че няма масови тестове. Трябва да обърнем приоритета на кабинета, който е за инвестиция в инфраструктурни проекти, в инвестиция в човешкия капитал, призова Радев. Депутатите сами показаха, че действат по команда. Неведнъж са приемали да бъдат командвани, така се случи и с решението за заплатите им, обясни президентът защо сам той е изкомандвал депутатите. Ние сме парламентарна република и парламентът трябва да изпълнява ефективен контрол над правителството, а не да бъде негов придатък. Депутатите допуснаха да бъдат командвани многократно от г-н Борисов – това не е ли шашкане във всички посоки, попита президентът.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби