Аптеки и магазини в Истанбул раздават безплатни маски

loading...

 

 

Фармацевтичната камара в Истанбул и турското Министерство на здравеопазването решиха да раздадат маски на гражданите на Истанбул безплатно.

Според турския уебсайт Хаберлер, гражданите ще могат да вземат маски от аптеките според кодове, които ще получават в SMS съобщения.

„Носенето на маска е една от превантивните мерки, препоръчани от Министерството на здравеопазването, за да се предотврати разпространението на коронавирусната епидемия, така че Фармацевтичната камара реши да разпространява маските безплатно на хората в Истанбул“, се казва в съобщението на камарата.

Защитните маски ще бъдат раздавани безплатно на хората между 20 и 65 години. По неофициални данни става дума за около 30-35 млн. души.

За младите хора под 20 години бе въведена забрана за излизане навън, както и за хората над 65 години, но се допусна изключение за работещите младежи, които ще могат да излизат, за да ходят на работа, но със защитни маски.

Редица магазини, главно в Истанбул, раздават маски безплатно на входовете си за хора, които нямат такива, и едва тогава ги пускат да влязат да пазаруват.

От здравното министерство показаха на интернет страницата си комплект от маските, които се раздават безплатно - в пакет от 5 броя, в различни цветове и със защитни функции.

Междувременно редица предприятия в страната преминаха към производство на защитни средства срещу коронавируса - облекла, маски, шлемове и т.н.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби