Мъж в София гине от сърдечна недостатъчност и пневмония, изгонен от 3 болници

loading...

 

 

Възрастен мъж в София с доказана сърдечна недостатъчност, възпаление на уринарния тракт и бронхопневмония е бил върнат в последните няколко дни от 3 известни болници, съобщи в социалните мрежи внучката му.

Човекът е бил последователно за изследвания в Институт "Пирогов", Трета градска болница (заради байпас устройства, поставени в миналото) и частната "Токуда". От всякъде е бил връщан с препоръка да се "лекува" у дома, въпреки тежките инфекции и основните заболявания, а близките вече не знаят към кого да се обърнат, за да се опитат да го спасят.

Историята на възрастния мъж започва на 2 април, когато той започва да вдига температура, макар и субфебрилна. 2 дни по-късно треската вече е сериозна и се налага викането на спешните медици, които установяват проблем с простатата. Подобрение, въпреки лечението, обаче няма.

По-късно се появяват и съмнения за коронавирус, според дистанционните "прегледи" с личния му лекар. Въпреки че джипито звъни на 112, от там обясняват, че трябвало той да се свърже с регионалната здравна инспекция. Кошмарът тук се завърта по линия именно на личния лекар и РЗИ, защото се оказва, че общопрактикуващият медик дни наред не може да се свърже с инспекцията.

Така след остро влошаване на състоянието, близките на мъжа решават по своя инициатива да го закарат в "Пирогов", откъдето заключават страшната диагноза "сърдечна недостатъчност" по свидетелства на внучката. Там установили и възпалени бели дробове. Въпреки това я съветват да го прибере у дома, защото има риск да се зарази с коронавируса.

След като дядо й посинява, тя взима решение да го закара в Националната кардиологична болница. Едва там лекарите предприемат бърз тест за COVID-19, който обаче е отрицателен. Решават с линейка да го превозят до частната "Токуда", където посред нощ, с установена пневмония, "в 02,00 часа ни казват да си го вземем вкъщи, защото биолозите не работели в събота и неделя, и няма кой да му направи повторен тест за коронавирус не го искат в болницата и го изписват с рецепта за пробиотик. Кажете ми сега какво да правим? Към кого да се обърнем? Или да го оставим вкъщи и да чакаме да си отиде", пита ужасената столичанка Я. Атанасова.

*Час след публикуването на информацията за столичанина, лично началникът на Националния оперативен щаб ген. проф. Венцислав Мутафчийски се е свързал с внучката, споделила историята. Мъжът обаче все още не е настанен в болница.

Снимката е илюстративна!

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби